Täljerevyn

En revy i Södertälje med politiker, händelser och aktualiteter under luppen!

Nomineringarna klara för Revyfestivalen 2015

Varje år (nästan) så skickar vi in några bidrag från oss till den riksomfattande Revyfestivalen, eller som det hette förut RevySM.
I år valde vi ut några nummer i två olika kategorier. De kategorier vi blev nominerade i och även direktkvalificerade till finalen är: Lokala numret "Tommy B" och i Bästa sång med "Kärleken går ut".
Vi kommer att publicera en filmad version på dessa nummer på vår youtubekanal senare.

Tommy B är ett satiriskt nummer om en lokal politiker som varit lite otydlig med i vilken kommun han bor i. Intressant såklart eftersom en politiker inte får sitta i kommunfullmäktige i en kommun och samtidigt bo i en annan. Politikern blev ganska hårt ansatt av lokalpress. Mumma för en revymakare såklart.

Sångnumret "Kärleken går ut" är en lite mer allvarligt nummer. Ämnet är att vi vill inte vara med om att endast några FÅ skall få bestämma vilka som får vara med eller inte. "Om järnrör skall få tala är vi inte med" som vi sjunger.

En show blir bra när det är variation och blandning. Stort smått, skratt och allvar. I årets Täljerevy fanns det ett längre sjok i första akten som var lite mer skarpt där vi tog lite tydligare ställning mot ett växande hot mot både demokrati och tolerans.
Även om vi tidigare kommit med när vi haft allvarliga nummer med så är vi såklart glada att nomineringsjuryerna gillar även detta.

Svensk Revyfestival går av stapeln i Kalmar 5-8 augusti 2015. Vi hoppas såklart att många skall gilla det vi gör.