Täljerevyn

En revy i Södertälje med politiker, händelser och aktualiteter under luppen!

Hög tid att vara rolig

Söndag 21 december: kollationering genomförd.

Hög tid för bloggning igen. I normala fall är man som författare färdigskriven = ledig över julen, men nu när premiärdatumet är förskjutet en vecka (23 januari 2009) så har man själv förskjutit sin självdisciplin och knappt åstadkommit något alls.

Läste en nyligen bok om en filmregissörs liv. "All mistakes are made in pre-production", sa redan Alfred Hitchcock på sin tid. På svenska: "Alla misstag görs i förarbetet." Vilken tur att man inte har gjort nåt än!

Fast lite har det väl blivit. Och idag på kollationeringen var det till och med några som skrattade. Måste varit något roligt som hände utanför fönstret.

Nya Stadshuset var fint, men hissen upp till logerna på plan 2 lät som ett gäng stålkulor inslängda i en torktumlare.

När jag gick hem tittade jag upp mot S:ta Ragnhild i neon på Stadshusets fasad. Hon tittade förebrående på mig och jag gick in mot stan, nedtryckt av lutheranska skuldkänslor. Sätt fart och börja jobba, Tobbe! //Torbjörn Wrighed, förf.

Tälje från ovanVi har varit på stadshusets tak. Med Länstidningen för ett reportage om revyn. Kul! Se Tälje från ovan. Vi gjorde intervjun på åttonde våningen dessutom. Alla politiker var på plats då vi lyckades pricka in ett sammanträde dom hade.   Det blev väldigt familjärt må jag säga.

Årets affichJaha, då var det klart med affichen! Som vanligt så har vi en tecknad variant som varit vårt signum i några år.
Öppna landskap eller sånger på åttonde våningen. Det syftar såklart på vårt nyligen invigda stadshus. Det har öppna landskap och åtta våningar. Vi har en ordförande som blickar mot staterna, i en luftballong.
Han övar på sitt helikopterseende kanske?

Ikväll är det författarmöte återigen. Vi dryftar teman, små händelser och tongivande ämnen. Det finns funderingar på att senarelägga kollationeringen då vi dels vill ha mer material men sen är det inte helt klart med ensemblen. Börjar bli tajt nu. Tja, det kommer att ordna sig.

Vi hörs!

Hans Q